keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Yllätysreikiä

Kun lähtee purkamaan seinää tällaisesta vanhasta talosta, ei koskaan voi olla varma mitä tulee vastaan. Tällä kertaa en päässyt edes varsinaiseen seinään asti kun ensimmäinen kummastuksen aihe tuli eteen.

Ryhdyin purkamaan keittiöstä komeroa, joka on uuden keittiötason, lieden ja hellan tiellä. Hyvässä kunnossa ollut ovi oli viety jo aiemmin autotalliin odottamaan kunnostusta ja mahdollista uudelleen käyttöä, joten saatoin ottaa samantien sahan käteen. Ensin komeron seinät kahteen osaan, että sain revittyä ne irti, sitten takalevy pois. Yllätys olikin aikamoinen kun takalevyn takana oli pahvia. Vaikka laudasta, nauloista, purusta ja aaltopahvistahan nämä talot tuntuu olevan rakennettu ;)

Pahvin takaa löytyi vielä erikoisempia juttuja. Siellä oli nimittäin kaksi noin 5cm halkaisijan reikää. Toinen 60 cm korkeudella, toinen komeron yläosassa. Alempi reikä on tukittu jossain vaiheessa sanomalehdellä ja lehden analyysi paljasti, että tukkiminen on tapahtunut joskus vuoden 1963 jälkeen. Mitä ihmettä tässä on oikein ollut?




Sitten keksin, että no nehän on tuuletusreiät! Ehkä siinä on ollut jopa jääkaappi/kylmiö! Ja kunnon kylmiön tapaan tämäkin oli vähän valuttanut vettä. Onneksi seinä ja lattia olivat kuivat, joten kosteutta ei ole ainakaan jäänyt muhimaan sinne vuosiksi ja suurin tästä aiheutuva korjaus on kahden vaakalaudan vaihto.

Josta päästäänkin siihen vaakalaudoitukseen. Nyimme sitä Miehen kanssa ja totesimme, että onpa jotenkin heppoinen seinä, kun sen saa melkein käsin repäistyä syliinsä.

Purimme hieman lisää päällä olevaa haltexia ja kappas perhanaa. Siellähän onkin piilossa ikkuna-aukko!. keittiössä on tällä hetkellä yhdellä seinällä 190 cm leveä ikkuna ja toisella seinällä noin 60 cm leveä ikkuna. Kuinka ollakaan, kapean ikkunan vieressä jatkuu ikkuna-aukko ja sitä on kokonaisuudessaan 190 sentin ikkunan verran.

Ikkunathan tässä keittiössä tulevat noin 77 sentin korkeudelle lattiasta, joten sellaisenaan tuota ikkunareikää ei voi ottaa käyttöön. Mutta ei hätää! Insinööri keksii plan B:n tuosta vaan. Jahka saadaan ensin purettua kaikki, laitetaan ikkunareikä edelleen umpeen ja kasataan se keittiö, joka nyt on ostettu. Kun tulee julkisivuremontin aika, voidaan harkita uudelleen sekä ikkunaa, että keittiökalusteita. Saatoimme siis juuri päättää, että tehdään ehkä keittiöremontti uudelleen noin 5 vuoden päästä. Ahh, ihanaa :D

Mutta kaikkein suurin riemu oli jälleen värit, jotka kaiken alta paljastui. Tässä talossa ei ole värejä säästelty ja olen siitä aivan mielettömän iloinen! Koska tästä tulee meidän huvikumpu, värikylläinen iloittelupaikka, jossa elämä saa näkyä!

-Annamaija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti